CURS CATA VINS Restaurant Espais Mont-Bell, Vallromanes, Barcelona

Curs de tast.

 

            El passat mes de Febrer, el nostre client-amic Bonaventura Castellanos, prestigiós advocat, gran enòfil i reconegut mecenes, va obsequiar a les seves amistats amb un curs de tast.

 

El curs va es realitzar a les nostres instalacions de la pergola i es va dividir amb tres sessions.

 

MENJADOR - SALA - PERGOLA - JARDI

SALO PERGOLA JARDI

   

 

La primera va consistir amb una sessió d’iniciació al tast. Es van repassar els conceptes bàsics a tenir en compte a l’hora de catar un vi.

 

 

TAULA PER CATA

TAULA PER CATA

 

La segona sessió es va dedicar a els vins blans. Diferents característiques segons les varietats de raïms emprades, segons les vinificacions i segons el tipus d’envelliment a que s’hagi sotmès el vi. Potser la sessió que més va sorprendre.

 

ESPAI IDEAL REUNIONS TREBALL

ESPAI IDEAL REUNIONS DE TREBALL

 

 

I la tercera va anar de vins negres, que va ser la que més expectativa va crear. I és ben cert que no va defraudar a ningú, tot i que el fet de tastar el vins a cegues, va fer que tinguéssim alguna que altre sorpresa, tant d’agradables com de no tant positives. Tot una experiència.

 

 

AMBIENT IDEAL I INTIM

AMBIENT IDEAL I INTIM

 

Cal dir que el curs va estar dirigit pel gran sommelier Enric Soler, qui entre altres coses, va ser campió d’Espanya de sommelirs l’any 1997, i responsable de l’elaboració del vi blanc Nun Vinya dels Taus, dels millors ,i més cars, xarel.los del Penedès. El seu agradable tarannà va fer que tothom gaudís amb les seves explicacions, guiant la cata amb gran mestria, i tenint resposta a totes les qüestions que se li van formular.

Després de cada sessió es va servir un lunch que va servir de sopar, i va donar l’oportunitat, d’una manera més informal, de comentar els aspectes de las sessió de tast que no havien quedat prou clars, formular preguntes a l’expert sobre el maridatge ideal per a cada vi, així com qüestions com de quina manera guardar un vi a casa o de com conservar-l’ho un cop oberta l’ampolla.

 

 

SALO AMB PISSARRA I PANTALLA PROJECTOR

SALO AMB PISSARRA I PANTALLA PROJECTOR

 

L’experiència va ser tant agradable, que s’ha previst per el proper mes de Maig organitzar una sessió dedicada als escumosos, tant Cava com Champagne. Serà una manera molt lúdica de tastar una de les begudes més glamouroses que hi ha.

 

 

ESPAIS MONT-BELL AL SERVEI DELS CLIENTS

ESPAIS MONT-BELL AL SERVEI DELS CLIENTS

 

Aprofitant aquest espai, vui agraïr al senyor Castellanos que comtes amb mi per gaudir de auqesta meravellosa experiència. En acabar aquest curs, vaig aprendre, vaig gaudir, vaig conèixer gent molt interesant i ho vaig pasar francament be.
El Curs, fantàstic per accesible a aficionats com la que suscriu, agradable pel l´espai, l´entorn i la propia cata e inmellorable per la companyia i el profesional que impartia les explicacions.
¡ quin savoir faire¡¡
Gracies Turi

Leave a Comment